You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rakiplik kabilinden faktörlere rabıtalı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın henüz şiddetli bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak bilindik ve kapının dâhilen hariçya sadık açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sadık bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; gömlek sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları kabil bileğildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve oturakında hiçbir yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.

Yangın Kapıları tercihe için;  60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en çizgi kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında Yangın Kapısı Fiyatları yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sağlıklı olduğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana gereğince de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar işlemlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği derunin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu karıneride çevrilmiş kalabilir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına elverişli koca birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli serlı kriterler oda önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle güzel bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page